ЧУДНА ШУМА Ен од зелената фарма

Only in Macedonian language.

Единаесетгодишната Ен Ширли никогаш немала вистински дом. По смртта на нејзините родители, постојано ја шетаат во разни згрижувачки домови и сиропиталишта. Кога по грешка ќе ја испратат да живее со Метју и Марила Катберт на големата Зелена фарма, сака засекогаш да остане таму. Но, Ен не е јадрото момче кое го очекуваа Метју и Марила.

Таа е палаво, зборлесто црвенокосо девојче со жесток темперамент, кое постојано запаѓа од една неволја во друга. Катбертови се согласни дека Ен е сосема поразлична од сите; таа е посебна, девојче со бујна фантазија. Сè што сакала во животот е да припаѓа некаде. И колку подолго останува на Зелената фарма, толку им е потешко на сите да си го замислат животот без неа.

Според оваа книга е снимена и популарната серија на Нетфликс – „Ен со Е“ (Anne with an E).

 

  • Луси Мод Монтгомери – „Ен од Зелената фарма“
  • Превод: Диана Николовска
  • Илустрација на корица: Ване Костуранов
  • Категорија/жанр: Книга за деца; роман
  • Едиција: Безвременски приказни
  • Формат: А5
  • Повез: мек
  • Број на страници: 322

300 ден

Additional information

Weight 0.03 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.