ЧУДНА ШУМА Тешко е да не ме сакаш

Only in Macedonian language.

Крцко не е совршен. Пред некој ден го изеде чевелот на мама и го уништи моето омилено списание. Тато го вика Напаст затоа што, вели, никогаш не видел понепослушно куче. Откако Крцко е член на нашето семејство, тато повеќе време минува во шпајзот, одошто во дневната соба. А балетската претстава „Оревокршачка“ во која ја играм главната улога само што не се одржала, и замислете, професорката Олга сака и Крцко да учествува во претставата! Каде и да се појави, Крцко стекнува нови фанови. Дури и другите балерини го обожаваат, а нив не е лесно да ги задоволиш. Што да ви кажам, навистина е тешко да не го сакаш.

Нина е совршена! И покрај тоа што сака змии и што ми се лути кога ќе ѝ искинам некое глупаво списание. Ме остава да ѝ ги грицкам ушите, а нејзините уши се најмеки на светот! Мама и тато се во ред. Тато ме вика Напаст, нешто што навистина не го разбирам, ама супер е кога заедно лаеме од тераса за да го нервираме комшијата Симе.

  • Јасминка Петровиќ – „Тешко е да не ме сакаш“
  • Превод: Билјана Црвенковска
  • Илустрации: Ана Петровиќ
  • Категорија/жанр: Книга за деца; роман
  • Едиција: Од шумите на Европа
  • Формат: А5
  • Повез: мек
  • Број на страници: 112

300 ден

Additional information

Weight0.03 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.