Основите на негата против стареење со Др. Лиза Ризова, спец. дерматовенеролог

Денес #КајМитра разговараме за основите на негата против предвременото стареење со Др. Лиза Ризова, спец. дерматовенеролог  од  болницата Sante Plus hospital 2 со дваесетгодишно работно искуство . Водејќи се според науката, долгогодишното искуство, третирањето на секаков тип кожи и тестирањето на голем број производи и третмани, Др. Ризова ни објаснува во кратки и јасни црти што најмногу влијае на процесот на стареење и која е најважната работа што можеме да ја направиме за да ја спречиме појавата на брчки.

Дополнително, Др. Ризова го споделува со нас нејзиниот избор на производи од култната француска медицинска дермокозметика URIAGE кои не само што ја одржуваат кожата витална и млада, туку ја подобруваат нејзината текстура и помагаат и да се неутрализираат ефектите на сината светлина од компјутерите и телефоните на која сме изложени секојдневно.

Најдобриот дел е што, во периодот од 10 до 14 февруари, сите производи кои ни ги препорачува Др. Ризова се на 25% попуст #КајМитра!

Прочитајте го разговорот и купувајте ги производите на ПОПУСТ сега!

Д-р спец. Лиза Ризова , Sante Plus Hospital 2
Кои фактори најмногу влијаат на стареењето на кожата?

Генетски фактор на прво место, изложеност на сонце без заштита и, секако, несоодветна нега на кожата.​


Која е основната работа која можеме да ја направиме за да го успориме процесот на стареење и појава на брчки?

Редовна нега на лицето со соодветни креми, тоници, масажа и дерматолошки третмани во зависност од возраста и типот на кожата.


На која возраст треба да се започне со употреба на козметички производи против стареење?

Не постои возрасна граница! Кожата се негува од раѓање, а кои производи се користат зависи од возраста.


Кои се основните козметички производи и чекори кои секоја жена треба да ги применува во рутината за нега?

Задолжително и темелно чистење на лицето со тоник без алкохол, соодветна крема за лице според типот на кожата и УВ заштитна крема.


Секојдневно сме изложени на сина светлина која доаѓа од компјутерите, мобилните телефони и тв-уредите. Колку таа влијае на стареењето на кожата на лицето, во комбинација со останатите надворешни штетни агенси? Има ли производи кои можеме да ги користиме за да се заштитиме?

Age Protect кремите на URIAGE кои овозможуваат оксигенација на клетките.


Како можеме да ја подобриме структурата и текстурата на кожата? Кои производи треба да ги инкорпорираме во негата за да ги таргетираме ваквите промени?

Age Protect кремите на URIAGE со глобален ефект.


Дали треба да носиме крема со заштитен фактор и кога сме внатре?

Нема потреба.


Покрај редовната нега, кои третмани ни ги препорачувате како дерматолог со долгогодишно искуство? Од кои процедури забележувате најдобри резултати за успорување на процесот на стареење и подобрување на кожата?

Хемиски пилинг и мезотерапија, која дава најдобар ефект за превенција од стареење на кожата.


Има ли суплементи кои може да ни ја подобрат кожата одвнатре? Што препорачувате да се зема за да се добијат уште подобри резултати од редовната нега?

Колагенот, секако. Collagen Peptides.


На кои козметички производи не треба да штедиме никогаш?

По можност, на сите и за лице и за тело. Правилниот и квалитетениот избор на производи е исклучително важен во целиот овој процес.

URIAGE AGE PROTECT СЕРУМ


НАРАЧАЈ ВЕДНАШ НА 25% ПОПУСТ

URIAGE AGE PROTECT ФИЛЕР ЗА ЛИЦЕ


НАРАЧАЈ ВЕДНАШ НА 25% ПОПУСТ

URIAGE AGE PROTECT КРЕМА ЗА ЛИЦЕ


НАРАЧАЈ ВЕДНАШ НА 25% ПОПУСТ

URIAGE AGE PROTECT ФЛУИД ЗА ЛИЦЕ


НАРАЧАЈ ВЕДНАШ НА 25% ПОПУСТ

URIAGE AGE PROTECT НОЌНА ДЕТОКС КРЕМА


НАРАЧАЈ ВЕДНАШ НА 25% ПОПУСТ

URIAGE AGE PROTECT КРЕМА ЗА ОКОЛУ ОЧИ


НАРАЧАЈ ВЕДНАШ НА 25% ПОПУСТ

URIAGE AGE PROTECT КРЕМА ЗА ЛИЦЕ СПФ 30


НАРАЧАЈ ВЕДНАШ НА 25% ПОПУСТ