Аферата Мис Стон

На македонскиот пазар се појавува книга-сценарио.

  • „Аферата Мис Стон“ е насловот на сценариото на Дарко Митревски.
Боже мили! Што е тоа Македонија?, вели државниот секретар на Теодор Рузвелт на веста дека таму во некоја далечна пустелија е киднапирана американска мисионерка. Но никој нема претстава што се прави во вакви ситуации – затоа што ова е прво современо киднапирање американски државјанин. Сковано е од Делчев и Сандански.
Темата на сценариото на Дарко Митревски за аферата Мис Стон, по кое одамна требаше да биде снимен филм. Денес го добиваме вака: како пишан филм.

300 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.