Автобиографијата на Мартин Лутер Кинг Помладиот

Автор: Уредено од Клејборн Карсон
Издавач: ПОЛИЦА
Жанр: Политика
Број на страници: 392

400 ден

Само 1 останати во залиха

Опис

Професор по историја и истакнат автор и уредник на неколку книги за борбата за граѓански права, д-р Клејборн Карсон бил избран од Фондацијата на Мартин Лутер Кинг, Помладиот за да ги уреди и објави документите на д-р Кинг. Користејќи ја невидената архива на сопствените зборови на д-р Кинг – вклучувајќи и необјавени писма и дневници, како и видео материјали и снимки – д-р Карсон создал незаборавен автопортрет на д-р Кинг. Со својот живописен, милослив глас, пред нас го имаме Мартин Лутер Кинг, Помладиот, студент, свештеник, сопруг, татко и светски лидер… претставен во една богата, трогателна хроника за еден народ и една нација исправена со една моќна промена, која сè уште одекнува низ светот.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.