BACOBAN Средство за дезинфекција за површини со прскалка

Средството за дезинфекција „Бакобан“ е специјално изработен производ, кој спречува ширење бактерии и патогени микроорганизми. Станува збор за тестиран, сигурен и ефикасен германски производ за кој е познато дека успешно убива 99,99% од бактерии, габи и вируси веднаш.

Најефикасниот производ за дезинфекција во период од 10 денови, кој помага во намалувањето ризици од загадени површини и евентуална зараза на луѓето.

0,5 л

200 ден

Исчисти

Опис

Произведен во Германија

 • Активна дезинфекција која елиминира 99,99% од површинските патогени
 • Раствор без алкохол
 • До 10 денови површинска заштита од бактерии, габи и вируси (МРСА)
 • Дезинфекција што работи совршено на сите површини, без да предизвика оштетување
 • Активна формула со широк спектар на микробиолошки активности
 • Брз напад врз низа патогени вируси, кои вклучуваат Коронавирус, ХИВ, ХБВ, ХЦВ, грип, херпес и ебола вирус.
 • Брза убиствена акција против ротавирус, вклучувајќи ги Норовирус и папиломен вирусот.
 • Резидуален ефект до 10 денови против бактерии, вклучувајќи E.coli, S. Aureus и P. Aeruginosa.
 • Тестирана и ефикасна активност против постоењето, растот и ширењето на габите, вклучувајќи Аспергилус нигер и Калбиканци.
 • Дезинфициентот е тестиран на сите вируси според стандардите на ASTM E2180.
 • Формулата е дерматолошки тестирана и е безбедна за храна, која ја балансира безбедноста на корисниците со ефикасноста на производот.
 • Бакобан е наведен во VAH-листата (германски медицински список) и сертифициран од СЕ, медицински уред, класифициран 2А.
 • Бакобанот ги намалува мирисите предизвикани од бактерии
 • Ефективност: 5 минути според DIN EN 1040, 1275, 1276, 1650 & 13697
 • Ефективни на подови, sидови, мебел, стакло и работни површини.
 • Бакобанот е биокомпатибилен и може да се примени на метали, керамика, пластика и текстил.
 • Индустриското стандардно тестирање ги потврдува долгорочните антибактериски придобивки на Бакобан и ја докажува можноста на Бакобан да создаде лесни чисти површини со што се намалува времето за чистење на заштитените површини за 50%.

Употреба: За дезинфекција на медицински области според Директивата 93/42 / EEC (Medical Devices) и сите видови површини во болници, лекарски практики, центри за рехабилитација и пензионерски домови. Особено корисно во области кои бараат ефикасна и долготрајна хигиена. Погоден за области каде што се формираат непријатни мириси предизвикани од микроорганизми, како тоалети и санитарни јазли. Бакобан WB може да се користи во критични и чувствителни области на фармацевтската и козметичката индустрија.

Состав- раствор од 100 г содржи:

бензалкониум хлорид 0,26 g

натриум пиритион 0,025 g,

поликондензати, парфемни супстанци, прочистена вода

Не е потребно разредување.

Ефективност на производите за дезинфекција на Бакобан

 • Сообразува и го надминува AMS 1550B
 • Сообразува и го надминува AMS 1451B
 • Сообразува и го надминува AMS 1452B
 • Биокомпатибилност според DIN ISO EN 10993-1
 • EN1040, EN1275, EN1276

 

Дополнителни информации

ТежинаНедостапно
Пакување (ml, l)

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.