Block Ness Друштвена игра

  • Број на играчи: 2-4
  • Времетраење:  15-20 мин
  • Вoзраст: 8+
  • Издавач: Blue Orange 

1,790 ден

Само 1 останати во залиха

Опис

Чудовиштата Блок Нес конечно ги вадат главите од водата…но изгледа дека езерото не е доволно големо за секого!

Во Блок Нес, играчите наизменично избираат сегмент од чудовиште од нивната резерва и го користат за да ја зголемат должината на нивното суштество на таблата за игра Лох. Секој нов сегмент мора да биде поставен до главата или опашката на вашето чудовиште – со делот од главата или опашката потоа да се движи на далечната страна на новопоставеното парче – и можете да го преминете патот на другите чудовишта на таблата само ако можете да одите над нив.

Откако сите играчи се блокирани или секој ќе ги постави сите свои сегменти (со големината на таблата за игра се менува во зависност од бројот на играчи), победува оној кој има најмалку преостанати сегменти во нивната резерва. Во случај на нерешен резултат, победува врзаниот играч чија глава на чудовиште има најголема височина.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.