БУДЕЊЕ

Автор: Мартин Видмарк, Емилија Џубак

превод од шведски јазик

500 ден

Опис

Ларсон веќе беше стар. Видот му беше замаглен, а коските му крцкаа. Живееше сам во својата голема и дотраена куќа. На прозорците, кои и онака не ги отвораше, висеа овенати цвеќиња. Дури и на Јохан Себастијан, неговиот мачор, му се имаше смачено од овој старец.

Мартин Видмарк е еден од најплодните шведски автори на детска литература со над сто наслови зад себе. Неговите дела се преведени на повеќе од триесет и пет јазици во светот.

Полската илустраторка Емилија Џубак дипломирала на Академијата за уметности во Познањ. Наградувана е за илустрациите на многубројни сликовници преведени на повеќе јазици. Илустрациите во оваа книга се изработени со дрвени бои.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.