ЧУДНА ШУМА Аврам, Богдан, вода газат

од Владислава Војновиќ и илустрации на Лука Тилингер

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Прво малку да се ѕирне во книгата, а потоа да се чита полека, по АзБучен ред, со насмевка, може и повеќепати (без разлика на годините)…

СОСТОЈКИ: Една љубопитна Меланија и нејзините авантури од буквата А, кога еден поп, пред да почне оваа книга, сркна малку супа, а дури потоа, на почетокот на книгата, значајно изјави: „Аааа, па вие, Меланија, сега ќе учите да читате и да пишувате?“

ВРЕДНОСТ: Голема, со додаток – уживање…

ПРОИЗВЕДЕНО: Не е произведено, туку напишано на рака и нацртано на рака…

РОК НА ТРАЕЊЕ: Неограничен, почнувајќи од овој миг: „Сега!“

400 ден

Опис

Награди и признанија:

Награда „Раде Обреновиќ“ за најдобар роман за деца и млади во 2016 година, која ја доделуваат Змајевите детски игри

Награда на „Политикин забавник“ за најдобро дело наменето за млади во 2016 година

Награда за најдобар роман во продукцијата за деца во 2016 година според одлука на жирито на порталот „Детињарије“

Формат: А5

Повез: мек

Број на страници: 182

ИСБН: 978-608-4938-05-7

цена: 400 ден.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.