CLEMENTONI Jurassic World Dinosaur Swamp Научен Сет

  • Научен сет со кој децата од 7+ години ќе можат, со помош на хемиски реакции и креативност да реконструираат вистински пејсаж од времето на Јура.
  • Со помош на на скроб и боја ќе добиете не-Њутнова течност со која ќе се исполни мочуриштето (калапот).
  • Приложени се и семиња со кои ќе се засади вегетација околу мочуриштето со цел пејсажот да биде поавтентичен.
  • Играта представува комбинација од палеонтологија, хемија и ботаника си чија примена ќе се рекреира предисториски амбиент.
  • Во сетот се приложени и фигури на Т.Rex i Triceratops.
  • Димензии – 7 х 35 х 26 цм.

1,490 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.