CLEMENTONI Science and Play Анатомија на лобања

Детски сет од областа на анатомијата од кој ќе научите се за анатомијата на лобањата кај човекот. Состави ја лобањата и низ игра дознај неверојатни факти. Какво е чувстовото да се допре мозокот, ќе осознаеш низ процесот на негово моделирање со помош на специјален гел и калап. Со помош на гипс и гел самостојно создај некои од деловите на лобањата и состави ги истите, допри ги и научи како е формиран овој дел од човековото тело.

Игра низ која се стекнуваш со знаење на брилијантен и едноставен начин преку трансформирање на комплексноста на анатомијата во едностана постапка на учење низ игра.

Состав на сетот: калап за креирање на мозок и вратни дискови и пршлени, пластична лобања , заби, очи, основа со сталак, цевче, кесичка гипс, кесичка гел, спатула, налепници – очи, илустрирано упатство.

Посебна апликација за Android или IOS. Симнете ја и забавувајте се.

  • Сите елементи на сетот се произведени согласно највисоките Европски стандарди за безбедност и квалитет.
  • Произведено во Италија.
  • Димензии – 7 x 35 x 26 цм

1,490 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.