Clementoni Science and Play Mystery Chemistry Мистериозна Хемија

 

  • Креативен и забавен научен сет со помош на кој низ игра ќе научите за основите на хемијата.
  • Учењето е комбинирано со решавање загатки преку спроведување на хемиски опити. За да се премине од едно на друго ниво потребно е да се решаваат загатките.
  • Сетот поседува се што е потребно за изведување експериментите: индикаторска хартија, филтер хартија, сад со мензура, инка, епрувети со затворачи, балони, пинцета, пипета, мешалка, четкичка, сигурносен затворач за епрувети, картонски држач за епрувети, картонски  периодичен систем, картички со хемиски упатства и експерименти, илустрирано упатство…
  • Експериментите се потполно безбедни за изведување во домашни услови.
  • Произведено во Италија.
  • Димензии – 21 x 15 x 6 цм

9+год

990 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.