Clementoni Science and Play направи Змеј Floating Dragon

  • Сет од областа на механиката со помош на кој децата ќе можат да состават 3 различни модели на Змејови.
  • Особено е интересен моделот на окован змеј кој создава илузија како да лебди во воздухот.
  • Следејќи ги упатствата низ игра детето ќе го доживее она што се крие позади оптичката илузија, т.е. нов научен принцип наречен “Tensegrity”.
  • При прицврстувањето на синџирите на конструкцијата на змејот, детето открива како напнувањето -тензијата создава структурен интегритет при што се создава привид на лебдење на змејот.
  • Сетот содржи 220 различни компоненти.
  • Произведено во Италија и одобрено од Science Museum.
  • Димензии – 39,6 х 27,8 х 6 цм.

8+год

1,390 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.