GENU EXTREM KNEE BRACE -компресивен држач за колено

ПРОПРИОЦЕПТИВЕН СТЕГАЧ ЗА КОЛЕНО СО ФЛЕКСИБИЛНА ПОСТАВА

Опис/Намена

Помагалото е наменето само за лекување на наведените индикации и за пациенти чии мерки соодветствуваат на оние во табелата со големини. Двостран модел.

Достапен во 6 големини.

Помагалото се состои од:

–              анатомски обликувана ткаенина која содржи удобни зони над чашката на коленото (пателата) и на задниот дел на коленото.

–              флексибилните странични постави гарантираат добро држeње.

Состав

Текстилни компоненти: полиестер – полиуретан – полиамид – еластин. Цврсти компоненти: силикон – челик – полиетилен.

Својства/Начин на дејствување

Еластична ткаенина (компресија: класа 3 – 20–36 mmHg / 27,1-48 hPa) обезбедува добра потпора и проприоцепција.

димензија 32-34 cm  (S1)

димензија 35-37 cm (S2)

димензија 38-41 cm (S3)

димензија 42-45 cm (S4)

димензија 42-45 cm (S5)

димензија 50-53 cm (S6)

 

1,200 ден

Опис

Индикации

Болка во коленото и/или третирање на оток. Нестабилност/слабост на зглобовите.

Заштита и превенција при спортски активности. Пропиоцептивна потпора за рехабилитација.

Конзервативно лекување на благи повреди на лигаментите на коленото.

Компресија за заздравување на лузни/изгореници.

 

Контраиндикации

Не го користете производот доколку дијагнозата не е потврдена.

Не го користете во случај на позната алергија на некоја од состојките.

Не го нанесувајте производот директно на оштетена кожа или на отворена рана без соодветен завој.

Историја на венски или лимфни заболувања.

Не го користете во случај на претходни тешки тромбоемболични заболувања на вените без тромбопрофилакса.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.