IMMO CLASSIC Black -ортоза за фиксирање на рака

Прилагодлив имобилизатор за рака

Опис/Намена

Ова помагало претставува ортоза за рака со перниче за стабилна положба, за имобилизација на раката, со поставување на раката под градниот кош или во неутрална положба.

Помагалото е наменето само за лекување на наведените индикации и за пациенти чии мерки соодветствуваат на оние во табелата со големини.

Состав

Полиестер – полиуретан – полиамид – памук – полиоксиметилен (POM, за токата).

димензија  < 35 cm (T1)

димензија >35 cm ( T2)

2,100 ден

Опис

Својства/Начин на дејствување

Прилагодлив систем со лента за имобилизација на рамото со поставување на раката под градниот кош или во неутрална положба.

Прилагодливо перниче од пена за удобност и заштита на вратот.

ImmoClassic +:

Неутрална положба со ергономско перниче од 20° за стабилна положба за конкретни имобилизации.

Индикации

  • Повреди на рамото и/или лактот или воспалителни состојби.
  • Конзервативно лекување за нехируршки проксимални фрактури на рамената коска (хумерусот).
  • Исчанчување на рамото.
  • Нехируршки фрактури на клучната коска (клавикула) и/или лопатката (скапула).
  • Постоперативна имобилизација (како што е по операција на ротаторната манжетна или редукција на исчанчување…).
  • Превенција на сублуксација или дислокација на рамото (нестабилност на зглобовите).
  • Потпора за паралитичен горен екстремитет.

 

Контраиндикации

Не го користете производот доколку дијагнозата не е потврдена.

Не го нанесувајте производот директно на оштетена кожа.

Не го користете во случај на позната алергија на некоја од состојките.

Не го користете при одредени постоперативни состојби (повеќе фрактури, поставување на спојки, отворени фрактури, итн.).

Не го користете во случај на сложени или хируршки фрактури на рамото, фрактури на рамената коска или фрактури на ребрата.

 

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.