IONICKISS Medium White Head Резервни глави

IONICKISS Medium заменливи глави за четка.

Јонска моќ

Сè во природата има свој поларитет, различните поларитети се причината зошто површината од забите привлекува дентален плак и на кој начин тоа се задржува на забите преку јонската врска.

Докажано со клинички студии

Со користењето на јонизираната четка за заби свесно и редовно на секојдневна база, лицето кое го прави тоа може значајно да отстрани повеќе дентален плак отколку со останатите четки за заби.

Произведено во Јапонија Јапонската компанија Ionic Corporation

Ionic Corporation е компанија со фамилијарна традиција која што го гради својот успех врз уникатна патентирана технологија за јонизирано чистење на забите.

Како функционира IONICKISS јонизираната четка за заби?

Сè во природата има свој поларитет базиран врз јони. Денталниот плак има позитивно наелектризирани јони (+), а површината на забите има негативен поларитет (-). Различните поларни наелектризирања се причината зошто површината на забите привлекува забен плак и заради тоа се приспојува на забите со помош на јонската врска која се создава.

 

890 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.