Jaipur MK Друштвена игра

  • Правила на македонски јазик
  • Ексклузивно: Limited edition Metal coin
  • Број на играчи: 2
  • Времетраење:  30 мин
  • Вoзраст: 12+
  • Издавач: Asmodee

Уникатна игра со тргување за двајца играчи. Лесна за учење, брза со прекрасни илустрации!

1,490 ден

Опис

Џајпур, главен град на Раџастан. Ти си еден од двајцата најмоќни трговци во градот.

Но, тоа не е доволно за тебе, бидејќи само трговецот со два печати на извонредност ќе ја има привилегијата да биде поканет на дворот на Махараџа.

Затоа, ќе треба да се справиш подобро од твојот директен конкурент со купување, размена и продавање по подобри цени, а сето тоа внимавајќи на двете ваши стада камили.

Игра со карти за двајца искусни трговци!

Кога ќе дојде редот, можеш или да земеш или да продаваш картички.

Ако земеш карти, треба да избереш помеѓу да ги земете сите камили, да земете 1 картичка од маркетот или да замените 2 до 5 карти помеѓу маркетот и вашите карти.

Ако продаваш картички, можеш да продадеш само еден вид добро по кривина, и добиваш онолку чипови од тоа добро колку што си продал картички. Вредностите на чиповите се намалуваат како што оди играта, па затоа е подобро да побрзаш!

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.