Како деца

Автор: Марк Бернар

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници:
Година на издание: 2018

350 ден

Опис

Како деца… раскажува за сиромашното детство, во Ним. Глас што оди директно до срцето. Иронијата и искреноста, наивноста и злобата, љубовта кон животот, чесноста на јазикот и мислата го сочинуваат шармот на оваа книга, една од најубавите инспирирана од детството. Приказната евоцира спомени за местото на растење и за сите радости и страдања од детството; ги оживува едноставните луѓе, зборува за првите години од животот на херојот: детството, заминувањето на неговиот неверен татко и женкар, секојдневниот тежок живот со мајка му. Оваа реалистичка приказна, отсликувајќи еден тежок живот, напротив, е осветлена од поезија. И токму таа поезија ја разгорува приказната, ја збогатува, со зборови земени од животот, од злобата, од хуморот на обичните луѓе.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.