LIGASTRAP MALLEO ANKLE – Еластична лента за скочен зглоб

LIGASTRAP MALLEO ANKLE – еластична лента за скочен зглоб

димензија 21-23 cm

димензија 23-25 cm

димензија 27-30 cm

Еластичен проприоцептивен стегач за глужд со ремени за стабилизација

Опис/Намена

Ова помагало претставува еластичен проприоцептивен стегач за глужд кој обезбедува потпора на зглобот.

Помагалото е наменето само за лекување на наведените индикации и за пациенти чии мерки соодветствуваат на оние во табелата со големини.

Состав

Полиамид – Еластан – Полиестер – Еластодиен – Полиуретан.

2,890 ден

Опис

Индикации

Благо исчанчување на глуждот (акутна фаза).

Постоперативна, посттрауматска резидуална болка и/или едем. Нестабилност/слабост на зглобовите.

Пропиоцептивна потпора за рехабилитација.

Понатамошно бавење со спортски активности.

Компресија за заздравување на лузни/изгореници.

 

Контраиндикации

Не го користете производот доколку дијагнозата не е потврдена.

Не го нанесувајте производот директно на оштетена кожа или на отворена рана без соодветен завој.

Не го користете во случај на позната алергија на некоја од состојките.

Историја на венски или лимфни заболувања.

 

Мерки на претпазливост

Пред секоја употреба, проверете дали производот ги содржи сите делови.

Не го користете помагалото доколку е оштетено.

Изберете ја соодветната големина за пациентот со помош на табелата со големини.

Се препорачува стручен здравствен работник да ја надгледува првата примена.

Строго придржувајте се кон рецептот и препораките за употреба на вашиот стручен здравствен работник.

Во случај на неудобност, значителна пречка, болка, варијација во волуменот на екстремитетите, невообичаено чувство или промена на бојата на екстремитетите, отстранете го помагалото и консултирајте се со стручен здравствен работник.

Од хигиенски причини, како и заради делувањето на производот, не го употребувајте повторно за друг пациент.

Не го користете помагалото во случај на нанесување на одредени производи на кожата (креми, масти, масла, гелови, фластери/лепенки…).

Доколку стегачот се носи подолго време, погрижете се да не дојде до попречување на циркулацијата на крвта.

Се препорачува соодветно затегнување на помагалото за да се постигне имобилизација без ограничување на циркулацијата на крвта.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.