LOMBA FIRST LUMBAR SUPPORT BLACK -Лумбален појас за подршка

ЛУМБАЛЕН ПОТПОРЕН ПОЈАС

Опис/Намена

Помагалото е наменето само за лекување на наведените индикации и за пациенти чии мерки соодветствуваат на оние во табелата со големини.

Ова помагало ја ублажува болката во долниот дел на грбот, поддржувајќи го лумбалниот `рбет: се постигнува постепено намалување на оптоварувањето во лумбалниот дел преку зголемен интра-абдоминален притисок.

димензија 21cm висина (75-95cm ) ширина

димензија 26cm висина (90-110cm ) ширина

димензија 26 cm висина (105-125cm ) ширина

димензија 26 cm висина (120-140cm ) ширина

Индикации

Неодредена болка во долниот дел на грбот (акутна, субакутна и хронична фаза).

Рбетна стеноза.

3,990 ден

Опис

Контраиндикации

Не го користете производот во случај на позната алергија на некоја од состојките.

Да не се користи кај бремени жени.

Да не се користи во случај на желудочна кила (хијатална хернија).

Да не се користи во случај на рак на коските со метастази во `рбетниот столб.

Да не се користи во случај на циркулаторни, белодробни или кардиоваскуларни проблеми кај пациенти за кои не се препорачува зголемување на артерискиот крвен притисок.

Мерки на претпазливост

Пред секоја употреба, проверете дали производот ги содржи сите делови.

Носете го помагалото над тенка облека.

Не го користете помагалото доколку е оштетено.

Изберете ја соодветната големина за пациентот со помош на табелата со големини.

Изберете ја соодветната големина за пациентот со помош на табелата со големини.

Строго придржувајте се кон рецептот и препораките за употреба од вашиот стручен здравствен работник.

Се препорачува стручен здравствен работник да ги приспособи потпорите на обликот на грбот на пациентот пред да се носи појасот за прв пат.

Не го носете производот во медицински уред за снимање.

Не го носете производот додека спиете.

Консултирајте се со стручен здравствен работник доколку почувствувате неудобност или болка.

Употребата на медицинско помагало од страна на дете треба да се врши под надзор на возрасно лице или стручен здравствен работник.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.