PMG Kolektiv – Fraternité

Fraternité/Братство е деветтиот и досега најзрел албум на бендот. Музичка и продукциска авантура во трип-хоп, трап и шлагер, електронски заоблени и возрасно промислени. Патешествие низ скопските музички децении, од црно/белите шпатовски 50ти и 60ти, преку трансформативните 70ти и 80ти, се до топлата прецизност на модерната дигитална бездушност. Рефренски осврт на љубовта, заедништвото и пријателството кое ја држат во игра оваа чудесна скопска ПиеМЏи формација. Фантастична плоча за вашата современа градска контемплација.

1,500 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.