SATTWA Балсам против целулит

500 мл

414 ден

Само 2 останати во залиха

Опис

Sattwa балсамот против целулит, во својата формулација ги содржи сите сознанија стекнати од науката, природата и технологијата.

Станува збор за висококвалитетна формулација која во себе содржи активни материи насочени директно кон отстранување на причините за појава на целулит: намалена циркулација и намален одлив на течности и маснотии.

Во производот се вградени следниве активни материи:

– Екстракт од бршлен – во својот состав содржи сапонини и биофлавоноиди. Сапонините ја зголемуваат пропустливоста на клеточните ѕидови, а биофлавоноидите пак, ја подобруваат крвната циркулација и еластичноста на масното ткиво. На овој начин се зголемува приливот на хранливи материи и на кислород и одливот на непотребните, исталожени маснотии и течности.
– Кофеин – во себе содржи пурински бази кои го зголемуваат исфрлањето маснотии и вода од организмот, а истовремено дејствуваат и на разградувањето на нерастворливиот тип маснотии во клетките.
– Етил никотинат – ја подобрува циркулацијата со што се постигнува зголемување на дотурот на хранливи материи и на кислород во масното ткиво.

Овие активни материи се вградени во една немасна подлога која содржи висок процент на вода. На ваков начин, балсамот полесно се интегрира со ткивата и со клетките. Ваквата хидрофилна формулација, воедно, и не ја мрси облеката.

Со редовна и правилна употреба помага во спречување на појава на нови наслаги на критичните делови од телото а истовремено и во намалувањето на веќе натанатите наслаги од целулит.

Начин на употреба на Sattwa балсамот: балсамот се нанесува обично навечер, по туширање, со благо втривање во кожата.

Sattwa балсамот против целулит дејствува и кога телото мирува. Амбалажата е специјално приспособена на типот на препаратот и овозможува лесно дозирање. Едно е факт: целулитот не може да се отстрани само со регулирана исхрана и вежби, туку неопходна е и употреба на квалитетен козметички производ.

Sattwa балсамот против целулит во себе ги содржи сите карактеристики на висококвалитетен препарат кој дејствува директно и ефикасно при отстранување на целулитот.

Потврда за неговото дејствување е и благата топлина, печењето и црвенилото кои се јавуваат на кожата по втривањето на балсамот. Овие појави се нормални, а резултат се на интензивното дејствување на активните материи кои влегуваат во составот на овој производ.

Дополнителни информации

Пакување (ml, l)

1000 ml, 500ml

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.