Scrabble Original Друштвена игра

  • Број на играчи:2-4
  • Вoзраст: 10+
  • Издавач: Mattel Games

2,190 ден

Опис

Опис
Оригиналната игра со зборови Scrabble од Mattel Games е најпопуларната игра со зборови во светот. Играчите градат стил на крстозбор со испреплетени зборови на таблата за играње Scrabble.

Играчите на Scrabble цртаат плочки од 7 букви од торбата и се обидуваат да го направат најдобриот збор користејќи која било од нивните плочки. Целта на играта е да се добие највисок резултат.

Секоја буква има единствена вредност што ги одредува поените што играчот ги добива за својот збор. Повеќе поени се доделуваат кога зборот користи тројна буква, двоен збор или дури и тројни квадрати на решетката.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.