ТЕМПЛУМ Хашиш

Автор: Ѓорѓе Јовановиќ

600 ден

Опис

Ѓорѓе Јовановиќ, авторот на книгата, вели: „Битно за мене беше илустрацијата на текстот да не биде „сува“ туку поттик за пресоздавање, низ моја визура.

Светот во „Хашиш“ изобилува со ситуации кои претставуваат голем предизвик да бидат преточени во слика или графичка новела. Предизвик е и фактот што текстот нема класична наративна линија туку е збир од фрагменти-записи или дневник што Мишо го водел додека експериментирал со хашишот. Таквата фрагментирана структура ми даде голем простор за „маневрирање“.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.