ТЕМПЛУМ Конзервирани импресии

  • Автор: Горан Стефановски
  • Издавач: Темплум
  • Јазик: Македонски
  • Година: 2019

Книга која покажува како едновремено е можно да се биде и збиен и прониклив, и зенитистички мудар и интелектуално остар, и во почвата и вон неа. Се чини дека искусниот дебармаалски џентлмен ни ја демонстрира најтешката литературна вештина: да не се биде чаталџија, т.е. едновремено да се биде аптекар, златар и хирург, според чистотата, прецизноста, финотијата и одмереноста на зборовите.

Стефановски со Импресиите отвора ново поле за јазично уживање, за толкување на неговиот ракопис, но и ново поле за целокупната наша литература.

301 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.