ТЕМПЛУМ Сонот на моливот со жолто срце

Иако напишани пред дваесетина, па дури и триесетина години, детските песни на Владимир шопов звучат современо и севремено, за сечија возраст, пред се’ зашто дијалогот меѓу поетот и светот е отворен и продолжува во места кои и денес се дел од нашата имагинација.

Детската поезија на Владимир Шопов во оваа пеотска книга е испреплеттена со песни кои извираат од сеќавањата за неговото детсто во Буњаковец и Дебар Маало во педесеттите години од изминатиот вен како и од неговото искуство како татко во осумдесеттите и деведесеттите години

500 ден

Опис

Книгава е создадена од два деча, две книги: едната, „Креда“, е објавена во 1983, а втората, „Горикола“, за првпат се објаува овде. Застапени се вкупно 67 песни пделени во седум циклуси.

Цртежите во книгата се дело на Татјана Миљовска.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.