ТИКВЕШ GRAND CUVÉE ЦРВЕНО ВИНО

Суво црвено вино, зреено во француски барик буриња 18 месеци. Совршено балансирана купажа
од вранец, каберне совињон и мерло. Се одликува со темна рубин боја и богат вкус на суви сливи и зрели црни цреши, комбинирани со благи зачини и суптилни нијанси на кафе и тутун. Благата арома што се чувствува на мирис се рефлектира и во вкусот каде доминираат зрела цреша и црвена рибизла. Има исклучително полно тело и долг финиш, како и голем потенцијал за стареење.

Температура на сервирање

16°C 18°C

0.75L

1,950 ден

Опис

Од четирите различни винарии што му припаѓаат на „Tikveš Châteaux & Domaines“, овој локалитет ги има најограничените количества вино (не повеќе од 30.000 литри годишно). Близината на реката Вардар и нежниот ветер по неговото течение, заедно со повисоките дневни температури, придонесуваат за високата концентрација на шеќер што придонесува за полно тело на овие вина и нивна подложност за зреење во шише.

Комбинација со храна

 јадења со печено јагнешко месо

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.