ВО БЕЛАТА КУЌА ТОМ ВТОРИ

Автор: Хенри Кисинџер
Издавач: ПОЛИЦА

500 ден

Опис

Познатиот американски дипломат и политичар Хенри Кисинџер ја имал историската улога да ја предводи американската надворешна политика во времето на претседателите Никсон и Форд.Третирајќи ја Сутдената војна, време кога две спротивставени идеологии биле различно загледани во иднината на човечката цивилизација, делото „Во Белата куќа“ претставува исповед на еден врвен интелектуалец за судбинските одлуки на најмоќната администрација на планетата и сведоштво за клучните одлуки,падови и подеми на човечката волја за оддржување на високите вредности на слободата, и извештај со крајно суптилни нијанси за преговарачката вештина на одржувањето на светскиот мир. Делата на Кисинџер сведочат и за еден редок книжевен проект, за евидентна дарба и писателска умереност и мудрсот со што и авторот на делото си обезбедија долговечна рецепција во размери секогаш потребни како советодавна помош и на читателите и на специјалистите.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.