ЧУДНА ШУМА Застани на небото

Only in Macedonian language.

  • Ерин Боу – „Застани на небото“
  • Превод: Диана Николовска
  • Илустрација на корица: Катерина Николовска
  • Број на страници: 300

Против сите традиции е Ајсулу да дресира орел, бидејќи кај казашките номади само мажите смеат да ги летаат. Но, сѐ се менува кога Ајсулу открива дека брат ѝ, Серик, криел оти криви со ногата, нешто што му ја става во опасност не само иднината на главата на семејството туку и животот.

Кога нејзините родители заминуваат да бараат лек за Серик во далечна болница, Ајсулу е присилена да живее со нејзиниот страшен чичко и нејзината чудна стрина, а притоа потајно се грижи за орле. За да го спаси брата си и да не дозволи нејзиното семејство засекогаш да го напушти номадскиот живот, Ајсулу мора да ја стекне довербата на својот орел и да се избори за своето право да го лета. Попатно, открива дека семејство се луѓе кои се одбираат, дом е место што се гради, а надеж е нешто со пердуви.

ден

Additional information

Weight 0.03 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.