ЧУДНА ШУМА Кармила

Only in Macedonian language.

  • Џозеф Шеридан Ле Фанју – „Кармила“
  • Број на страници: 88

Кармила е култно дело на вампирската фикција, книгата што го инспирирала Брем Стокер да го напише „Дракула“.

Кармила е готска новела од 1872 година од ирскиот автор Џозеф Шеридан Ле Фанју. Првобитно објавена како серијал во „Темносино“ (1871-72), приказната ја раскажува млада жена којашто ја демне женски вампир по име Кармила, изразувајќи романтични желби кон протагонистката.

Приказната е честопати антологизирана и многупати е адаптирана за филм и други медиуми.

250 ден

Additional information

Weight0.03 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.