ЧУДНА ШУМА Бушава азбука

Only in Macedonian language.

Поминаа повеќе од 35 години откако беше создадена култната ТВ-серија за деца, а по неа и сликовницата „Бушава азбука“ на Горан Стефановски, со илустрации на Душан Петричиќ.

Со „бушавите букви“ растеа генерации и генерации, учејќи го македонскиот јазик и скапоцените подзаборавени, архаични зборчиња кои се одраз на неповторливата македонска книжевност, култура и традиција.

Конечно, во 2022 година, го доживуваме резиданието на оваа вредна книга, од која сега можат да читаат денешните мали „бушави глави“ и растат денешните, нови генерации, негувајќи го македонското културно наследство.

 

  • Горан Стефановски
  • Душан Петричиќ (илустратор)
  • Формат: 230 x 280 мм
  • Повез: тврд
  • Број на страници: 64
  • ИСБН: 978-608-4938-30-9

650 ден

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.