Избрани драми Второ издание

  • Автор: Горан Стефановски
  • Издавач: Полица
  • Жанр: белетристика,драма
  • Број на страници: 388
  • Година на издание: 2121

Горан Стефановски, големиот мајстор на македонската драма и во овие свои дела ( „Јане Задрогаз“, „Чернодрински се враќа дома“, „ Ex-Yu“ и „ Казабалкан“) зборува за потребата да се создаде сопствена  голема нарација, да се раскаже за себе и за „своите“. да се потврди јаството, традицијата, да се определи својот колективитет ( без оглед дали станува збор за етнос или помала група) како битен во минатото, сегашноста и, се разбира, во иднината.

400 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.