#BECUTAN Детски бадемов крем

Детскиот бадемов крем Becutan има исклучително блага и хипоалергенска формулација, а сите компоненти што влегуваат во неговиот состав имаат дејство да ја подобруваат влажноста на кожата, даја смируваат и превентивно да дејствуваат против појавата на црвенило и на иритации.

Во својот состав содржи:

  • масло од бадем, кое е богато со витамини А, Е и Д. Маслото помага за одржување на нормалната влажност на кожата, а истовремено го намалува црвенилото на кожата и ја зголемува нејзината отпорност кон надворешните влијанија;
  • ланолин, кој ја одбива водата од површината на кожата и создава физичка преграда при допирот со влага, а притоа го спречува сушењето на кожата и помага во одржувањето на нејзината природна влажност;
  • цинк оксид, кој создава тенок заштитен слој и ја одржува површината на кожата сува, а истовремено ги спречува и ги смирува црвенилото, лишајот и иритацијата кај надразнетата кожа;
  • вазелин, кој го подобрува заздравувањето на испуканата кожа и го спречува губењето на влага од кожата.

Кремот може да се користи и во пеленската регија. Не содржи парабени, бои и алкохол. Се нанесува во тенок слој, на чиста кожа со благо триење.

114 ден305 ден

Исчисти

Опис

Детскиот бадемов крем Becutan има исклучително блага и хипоалергенска формулација, а сите компоненти што влегуваат во неговиот состав имаат дејство да ја подобруваат влажноста на кожата, даја смируваат и превентивно да дејствуваат против појавата на црвенило и на иритации.

Во својот состав содржи:

  • масло од бадем, кое е богато со витамини А, Е и Д. Маслото помага за одржување на нормалната влажност на кожата, а истовремено го намалува црвенилото на кожата и ја зголемува нејзината отпорност кон надворешните влијанија;
  • ланолин, кој ја одбива водата од површината на кожата и создава физичка преграда при допирот со влага, а притоа го спречува сушењето на кожата и помага во одржувањето на нејзината природна влажност;
  • цинк оксид, кој создава тенок заштитен слој и ја одржува површината на кожата сува, а истовремено ги спречува и ги смирува црвенилото, лишајот и иритацијата кај надразнетата кожа;
  • вазелин, кој го подобрува заздравувањето на испуканата кожа и го спречува губењето на влага од кожата.

Кремот може да се користи и во пеленската регија. Не содржи парабени, бои и алкохол. Се нанесува во тенок слој, на чиста кожа со благо триење.

Дополнителни информации

Пакување (ml, l)

, ,

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.