Кандид Задиг

Најзначајните литературни дела на еден од најголемите духови на европската и на светската цивилизавија, несомнено се романите „ Кандид“ и „ Задиг, објавени, првиот во 1759, а вториот дванаесет години порано 1747 година, но своето значење и популарноста не ги загубиле  ни по двесте и педесетина години од појавувањето. … Двата романа  (или, како што тој ги нарекува, „филозофски раскази“) често ги објавуваат заедно, зашто на некој начин се надополнуваат, а истовремено ја надополнуваат и преставата за бесмртната величина и литературната дарба на нивниот автор.

350 ден

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.