Невидливи љубови (II издание)

Карли Форчан

Издавач : Антолог

Година : 2023

Страници : 176

Формат : 13*20

Јазик :  Македонски

Маса : 187 г

350 ден

Опис

Книгата „Невидливите љу­бови“ на Владимир Јанковски е полна со една нова урбана бајковност, космополитска и скопска истовремено, цврсто закотвена во реалнос­та, но истовремено поетска и фантазмагорична.

Влада Урошевиќ

Романот на Јанковски постојано ја нагласува конститутивната моќ на Погледот, незаобиколното соучество на Другиот (во нашето идентитетско и естетско себе-заокружување), како и улогата, што во создавањето на сликата (односно, самата стварност) потполно несвесен за тоа, неминовно ја игра и самиот набљудувач.

Елизабета Шелева

Одличен! Од корица до корица, од реченица до реченица. (…) Јасно, чисто, ферментирано, почнато и завршено. Точката на крајот од романот метафорично е две точки за неговото наредно дело.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.