IONICKISS IONPA TRAVEL White Четка за заби

IONICKISS IONPA TRAVEL звучна јонизирачка четка за заби на AAA батерија со заменлива глава (2 парчиња).

Тип на глава IONPA TRAVEL (мека)

Јонска моќ

Сè во природата има свој поларитет, различните поларитети се причината зошто површината од забите привлекува дентален плак и на кој начин тоа се задржува на забите преку јонската врска.

Докажано со клинички студии

Со користењето на јонизираната четка за заби свесно и редовно на секојдневна база, лицето кое го прави тоа може значајно да отстрани повеќе дентален плак отколку со останатите четки за заби.

Произведено во Јапонија Јапонската компанија Ionic Corporation

Ionic Corporation е компанија со фамилијарна традиција која што го гради својот успех врз уникатна патентирана технологија за јонизирано чистење на забите.

Како функционира IONICKISS јонизираната четка за заби?

Сè во природата има свој поларитет базиран врз јони. Денталниот плак има позитивно наелектризирани јони (+), а површината на забите има негативен поларитет (-). Различните поларни наелектризирања се причината зошто површината на забите привлекува забен плак и заради тоа се приспојува на забите со помош на јонската врска која се создава.

 

2,980 ден

Опис

IONICKISS јонизираната четка за заби создава негативни јони и го насочува нивниот проток помеѓу јонизираната четка за заби и забот. Јонизацијата што се случува ја раскинува јонската врска помеѓу забниот плак и забот, со тоа што го оттргнува забниот плак од површината на забите кон главата од четката. Ова ќе ги направи вашите заби почисти и поздрави. Докажано е со клинична студија дека IONICKISS четката за заби е многу поефективна од останатите обични четки за заби.

 

ЧЕТКИ – IONICKISS четките за заби се направени од материјали со врвен квалитет.

  1. Квалитетните влакна ја отстрануваат секоја нечистотија.
  2. IONICKISS интерзменливи глави за четките за заби – Овозможуваат долготрајност на вашата јонизирана четка за заби. Кога се истрошени, едноставно заменете ги со нови и вашата јонизирана четка за заби е подготвена за употреба исто како првиот ден кога сте ја набавиле.
  3. ЛЕД светло – Информација за статусот на батеријата. Батеријата трае најмалку 1 година со секојдневна употреба.
  4. IONIPAD (металната лента) – Тоа е местото каде личноста која ја употребува јонизираната четка за заби треба да го допира со наводенет/а прст/рака за да се овозможи создавањето на јоните кои потоа ќе ја раскинат јонската врска помеѓу површината на забите и забниот плак и со тоа поефикасно ќе ги исчистат забите.
  5. Копче за проверка на батеријата – Притиснете го копчето за проверка на батеријата еднаш до два пати во текот на неделата за да проверите дали батеријата е активна.

Поздрави и почисти заби благодарение на јонизацијата. Не е потребна употребна на паста за заби. Погодна за употреба на лица кои користат забни протези. IONICKISS јонизираната четка за заби создава негативни јони и го насочува нивното движење помеѓу четката за заби и забите. Процесот на јонизација кој се создава ја раскинува јонската врска меѓу нив.

Докажано со клинички студии. IONICKISS јонизираната четка за заби создава негативни јони и го насочува струењето помеѓу четката за заби и јонизацијата од забите со што се прекинува јонската врска помеѓу нив.

Рецензии

Сѐ уште нема препораки за овој производ.

Само логираните корисници кои го купиле овој производ можат да остават препорака.